>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт
Спецтема
Олимпиада-2018

Австрійський гірськолижник Хіршер виграв «золото» Олімпіади в комбінації

Це друга золота медаль команди Австрії на Іграх

Австрійський гірськолижник Хіршер виграв «золото» Олімпіади в комбінації
Фото: EPA\UPG

Через декілька перенесень, спричинених кліматичними умовами, гірськолижна програма Олімпіади сьогодні нарешті таки стартувала. Першими поборотися за медалі в комбінації вийшли чоловіки.

Зазначимо, що численні перенесення вплинули на організаторів, які змінили характеристики траси швидкісного спуску, що давало певні шанси слаломістам. І вони скористалися цим.

Своє перше олімпійське "золото" в кар'єрі нарешті завоював найтитулованіший гірськолижник сучасності, шестиразовий володар Кубка світу в загальному заліку австрієць Марсель Хіршер.

Показавши прекрасний, як для слаломіста, 12-й результат у швидкісному спуску з відставанням на 1,32 сек. від переможця даунхілу німця Томаса Дрессена, Хіршер вважався очевидним фаворитом перед заключною частиною програми комбінації - слаломом.

І у своїй коронній дисципліні австрієць не залишив шансів своїм суперникам.

Його єдиним конкурентом у боротьбі за «золото» був француз Алексіс Пінтуро, який у результаті відстав від Хіршера на 0,23 сек.

«Бронза» дісталася ще одному представнику команди Франції Віктору Муффі-Жанде.

Представник України Іван Ковбаснюк після першого виду йшов 57-м, із відставанням на 4,97 сек. від лідера. Однак у своїй спробі у слаломі зійшов з дистанції. У підсумку він посів 50 місце серед 65 учасників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram