>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українського шашкіста Анікеєва дискваліфікували на три роки

У Мінспорту назвали таке рішення політичним і незаконним.

Українського шашкіста Анікеєва дискваліфікували на три роки
Фото: Yuriy Anikeev / Facebook

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов повідомив, що правління Міжнародної федерації шашок дискваліфікувало українського шашкіста Юрія Анікеєва на три роки.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Рішення російського правління Міжнародної федерації шашок (IDF) про повторну дискваліфікацію нашого чемпіона світу Юрія Анікеєва - тепер уже на три роки - викликає огиду", - написав Жданов.

Жданов назвав таке рішення "незаконним і політичним".

"Йдеться про особисте зведення рахунків і політичні репресії проти громадянина України Юрія Анікеєва за його публічну патріотичну, проукраїнську позицію ... Це елемент тотальної гібридної війни, яку Росія веде проти України, в тому числі шляхом використання кишенькових і підконтрольних Кремлю міжнародних спортивних федерацій", - написав міністр.

Він також зазначив, що керівництво IDF "практично повністю складається з громадян РФ".

"За наявною інформацією - рішення про дискваліфікацію Анікеєва також узгоджувалося з кураторами функціонерів IDF в російських владних структурах. Це і є сучасне обличчя Росії - країни агресора, терориста, країни, яка порушує права людини і в кращих сталінських традиціях закриває рот всім незгодним", - додав Жданов.

Він також повідомив, що Мінспорту клопотатиме про нагородження Анікеєва високою державною нагородою.

Крім того, Жданов просить представників бізнесу, меценатів, юристів і громадськість надати Анікеєву фінансову і юридичну допомогу для оскарження своїх прав у Міжнародному спортивному арбітражному суді в Лозанні. За словами міністра, подання і супровід позову вимагатиме не менш як 50 тис. євро.

Нагадаємо, в травні 2016 року Анікеєв став чемпіоном світу з шашок у швидкій грі (рапід).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram