>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФІФА оштрафувала Україну за червоно-чорний прапор на матчі з Косовом

Червоно-чорний прапор досі входить в довідник ФАРЕ "Дискримінаційні знаки і символи в європейському футболі".

ФІФА оштрафувала Україну за червоно-чорний прапор на матчі з Косовом

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оштрафувала Федерацію футболу України на 15 тис. швейцарських франків за червоно-чорний прапор на матчі відбору ЧС-2018 Україна - Косово в Кракові.

Про це повідомляє "Футбол 24".

"Обґрунтування: червоно-чорний прапор - "offensive for Polish people", тобто прапор нібито "провокаційний, образливий для поляків", - йдеться в повідомленні.

Матеріали у ФІФА передав спостерігач ФАРЕ, який "зафіксував факт використання прапора" і передав матеріали у світову федерацію. ФФУ намагалася пояснити ФІФА про те, що прапор таких кольорів не є дискримінаційним, проте у світовій Федерації докази ФФУ не визнали переконливими.

Червоно-чорний прапор досі входить в довідник ФАРЕ "Дискримінаційні знаки і символи в європейському футболі". В цьому довіднику він вказаний як "Прапор Організації українських націоналістів" (ОУН), яка діяла під час Другої світової війни" – він нібито "використовується ультраправими і націоналістичними організаціями в Україні". Також в довіднику зазначено, що червоно-чорний прапор "образливий в матчах проти польських команд".

Нагадаємо, у 2013 році львівські "Карпати" легалізували червоно-чорний прапор, зробивши його офіційним прапором клубу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram