>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мельдоній знайшли у 60 спортсменів

Серед них є двоє українських біатлоністів.

Мельдоній знайшли у 60 спортсменів
Фото: ligaevropy.com

Речовину мельдоній виявлено в допінг-пробах понад 60 спортсменів, повідомив представник Всесвітньої антидопінгової асоціації (WADA).

"Щодо кількості позитивних проб на мельдоній, я можу сказати, що на понеділок (7 березня) було 60 несприятливих проб (з 1 січня), і це число зростає", - сказав The New York Times представник WADA Бен Ніколс.

За його словами, серед спортсменів із позитивними пробами на мельдоній є переможці олімпіад і чемпіони світу.

Наразі відомі імена 12 спортсменів, викритих у застосуванні мельдонію. Серед них двоє українських біатлоністів Ольга Абрамова і Артем Тищенко та вісім росіян: біатлоніст Едуард Латіпов, велогонщик Едуард Ворганов, фігуристка Катерина Боброва, тенісистка Марія Шарапова, ковзаняр Павло Куліжніков, шорт-трекісти Семен Єлістратов і Катерина Константинова, волейболіст Олександр Маркін.

Також позитивний результат на мельдоній дали проби чемпіонки світу 2013 року в бігу на 1500 метрів шведки Абеби Арегаві і грузинського вільного борця Давида Модзманашвілі.

Заборона на мельдоній набула чинності 1 січня 2016 року. З того часу його вважають допінгом.

Мельдоній синтезували в середині 1970-х років в Інституті органічного синтезу АН Латвійської РСР. Його застосовують в основному в колишньому СРСР. Препарат додає витривалості організму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram