>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Німецькі ЗМІ: Гвардіола у Львові вибрав стратегію безпеки

Мюнхенці у грі з "Шахтарем" виглядали блідо

Німецькі ЗМІ: Гвардіола у Львові вибрав стратегію безпеки
Фото: ФК "Шахтер"

Перший матч 1/8 фіналу ЛЧ між "Шахтарем" і "Баварією" завершився нульовою нічиєю. Німецькі журналісти досить критично оцінили гру мюнхенської команди, яка вважається одним із фаворитів турніру.

Sportschau.de: "Через три дні після легко обіграного з рахунком 8:0 "Гамбурга", "Баварія" нічого не змогла вдіяти з чемпіоном України. Навіть незважаючи на відсутність у нього ігрової практики. Мюнхенці були в першому матчі Ліги чемпіонів цього року домінантною командою, але при цьому у їхніх наступальних діях занадто часто не вистачало необхідної точності. Чорний вечір видався для Хабі Алонсо з ювілеєм у Лізі чемпіонів (100 ігор). Іспанець кілька разів занадто пізно йшов у єдиноборства, не встигаючи за м'ячем і порушуючи правила. Спочатку на 24-й хвилині за підкат проти Тайсона він отримав жовту картку, а ще через годину після чергового порушення правил проти Алекса Тейшейри його видалили з поля.

Трохи кращим був Бастіан Швайнштайгер, але і він не міг знайти гру належним чином. Незважаючи на мороз у мінус п'ять градусів, гра була гарячою, "Баварія" належним чином билася з шістьма бразильцями у складі українського чемпіона під тиском".

Kicker.de: "Баварія" перед початком плей-оф Ліги чемпіонів розігрілася перемогою 8:0 проти "Гамбурга" у Бундеслізі, але в Україні вона у грі проти "Шахтаря" так і не змогла відправити м'яч у ціль. "Баварія" закінчила гру вдесятьох з небезпечним результатом перед матчем у Мюнхені. "Шахтар" же, судячи з усього, повністю влаштовувала нульова нічия. Це дає теоретично непогані шанси на проходження далі".

Spiegel.de: "Гвардіола нещодавно неодноразово підкреслював, що задоволений результатом гри. Баварці були домінантною командою протягом 90 хвилин, 64% ігрового часу володіли м'ячем, провели більш ніж удвічі більше атак (580 проти 287) і завдали у 8 разів більше ударів по воротах.

Гвардіола вибрав для цієї гри стратегію безпеки, спрямовану насамперед на нейтралізацію небезпечних бразильських нападників "Шахтаря". Як тренер "Барселони" у 2008 році він вже програвав українцям, але тоді "Барса" вже була достроковим переможцем групи. Але цього разу мова йде про велику мети Гвардіоли у Мюнхені: тріумф у Лізі чемпіонів. І Гвардіола готовий зробити для цього все.

Цього вечора багато дій "Баварії" в атаці були частковими, не було цілісності. Навіть дивно, що Роберт Левандовскі був до 75-ї хвилини на лаві запасних. Нападник, здавалося, теж не задоволений, бо, не кажучи ні слова, він покинув межі стадіону.

Гвардіола оголосив перед початком цього сезону, що він і його гравці отримуватимуть більше задоволення цього року. Це може бути правдою протягом першої половини сезону, але крім навіженого матчу проти "Гамбурга" на початку другої половини сезону задоволення не видно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram