>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Глава кримського футболу: УЄФА підготує наші клуби до чемпіонату Росії

У березні на півострові має стартувати "незалежний" футбольний чемпіонат

Глава кримського футболу: УЄФА підготує наші клуби до чемпіонату Росії

Кримські футбольні клуби в майбутньому гратимуть у російській лізі. Створювана зараз УЄФА кримська ліга допоможе клубам зміцніти фінансово. Таку думку в інтерв'ю Matchday висловив виконувач обов'язків президента Федерації футболу Криму Олександр Малиневський:

"Сьогодні справа в тому, що Федерація футболу Криму працюватиме під егідою УЄФА. З РФС у нас поки нічого не вийшло. У нас була зустріч із Мутком, і він сказав, що Росія готує цілий план заходів з підтримки професійної ліги в Криму.

Планується створити вісім клубів, які гратимуть у кримській футбольній лізі - чемпіонаті Криму. Клуби будуть професійними, очікується підтримка державна, і підтримка спонсорська. Далі, наскільки я зрозумів зі слів міністра спорту Росії, планується, що в Криму проводитимуть міжнародні турніри, крім чемпіонату. В принципі, думаю, ця ліга - підготовка до того, що з часом ми будемо у Російському Футбольному Союзі. Просто треба пережити цей час.

Єврокубки? Про це розмови не було. Лише є попередня домовленість про те, що команди можуть проводити і грати в міжнародних товариських турнірах. Не більше.

Чемпіонат Криму має стартувати наприкінці березня. З тих клубів, які грали у чемпіонаті минулого року, вирішено питання тільки з командами в Алушті та Феодосії. Для нас це важливо. З понеділка будемо вже запрошувати і розмовляти з іншими кандидатами.

У найближчі два тижні до нас має приїхати товариш Лаурініц з УЄФА. Вони ж усе ніяк не приїдуть. Мабуть, чекали цього рішення РФС".

Нагадаємо, у 2014 році РФС включив у другий російський дивізіон три клуби з Криму: "Перлина" (Ялта), ТСК (Сімферополь) і СКЧФ (Севастополь). Ці клуби, як видно, увійдуть до нової ліги. Решту п'ять вакансій заповнять аматорські колективи, які раніше грали у чемпіонаті Криму серед аматорських команд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram