>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Аргентина і Франція сьогодні оформлять вихід у плей-оф

Нігерія і Швейцарія вважаються фаворитами на другі місця в групах

Аргентина і Франція сьогодні оформлять вихід у плей-оф
Фото: EPA/UPG

Сьогодні відбудуться останні матчі в групах Е і F. Збірна Аргентини в Порту-Алегрі битиметься із збірною Нігерії. Південноамериканці набрали 6 очок і вже завоювали путівку в наступний раунд. "Суперорлам" (4 очки) для виходу в наступний раунд вистачить і нічиєї. Перемога (малоймовірно, але все-таки) виведе Нігерію в плей-оф з першого місця. Посунути африканців із зони плей-оф може Іран. В активі підопічних Кейруша одне очко. Перемога над невмотивованою і "союзною" Боснією (0 очок) дозволить "персам" зрівнятися з конкурентом за очками. Решта в руках Аргентини.

Зазначимо, що Іран і Боснія в офіційних турнірах не зустрічалися. Зате в період з 2001 року команди провели п'ять спарингів (4 перемоги Ірану і нічия) - між країнами встановилися дуже дружні стосунки. А ось Аргентина і Нігерія тричі зустрічалися між собою в рамках ЧС: в 1994, 2002 і 2010-му роках. У всіх матчах сильнішими були представники Південної Америки. У фіналі Олімпіади-1996 Нігерія перемогла Аргентину і стала першою командою з Африки, яка виграла ОІ.

У групі Е ситуація виглядає куди більш інтригуючою. На дві путівку в 1/8 фіналу претендують всі чотири команди. Так, збірна Франції здобула дві великі перемоги і теоретично може пролетіти повз плей-оф. Для цього "галлам" потрібно крупно (!) програти Еквадору, а Швейцарії так само крупно перемогти Гондурас. Але такий розвиток подій малоймовірний. Нічия ж виводить Францію в 1/8 фіналу з першого місця.

Другим фаворитом на вакантну путівку вважається Швейцарія. У підопічних Хітцфельда, як і у Еквадора, по три очки, але європейці в останньому турі зустрічаються з Гондурасом, а південноамериканці - з Францією. Очевидно, що у Швейцарії більше шансів набрати очки, ніж у конкурента. Якщо ж Гондурас таки переможе Швейцарію, а Еквадор програє Франції, то у трьох збірних буде по три очки і на перший план вийде різниця м'ячів. У Еквадору зараз - 3:3, у Швейцарії - 4:6, у Гондурасу - 1:5.

19:00 - Аргентина - Нігерія (група F, Порту-Алегрі, "Бейра Ріо", суддя: Нікола Ріцоллі, Італія)

19:00 - Іран - Боснія (група F, Сальвадор, "Фонте Нова", суддя: Карлос Карбальо, Іспанія)

23:00 - Франція - Еквадор (група Е, Ріо-де-Жанейро, "Маракана", суддя: Нумандьєз Дуе, Кот-д`Іувар)

23:00 - Гондурас - Швейцарія (група Е, Манаус, "Амазонія", суддя: Нестор Пітана, Аргентина)

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram