ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський омбудсмен заявила, що політв'язень Клих перебуває під наглядом психіатра

Москалькова також повідомила, що ніяких додаткових обстежень йому не проводитимуть.

Російський омбудсмен заявила, що політв'язень Клих перебуває під наглядом психіатра
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова поінформувала українського омбудсмена Людмилу Денісову про те, що український політв'язень Станіслав Клих отримує лікування в філії "Психіатричної лікарні".

Про це Денісова повідомила в Фейсбуці.

"У грудні Станіслав Клих написав відкритого листа, в якому повідомив про свій критичний стан здоров'я - можливу гангрену та підозру на рак. І я знову терміново звернулася до Тетяни Москалькової і Михайла Федотова (радника президента РФ, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті РФ, - ред.). Зараз Тетяна Москалькова з посиланням на російських тюремників повідомляє, що Клих у задовільному стані під наглядом лікаря-психіатра й отримує лікування в філії "Психіатричної лікарні", - написала український омбудсмен.

За словами Москалькової, ніяких інших додаткових обстежень Клиху не проводитимуть, "тому що він не потребує їх".

Нагадаємо, Клих перебував у психлікарні Магнітогорська з кінця червня. Сам він заявляв, що згоди на госпіталізацію не давав. 7 серпня українського політв'язня повернули в колонію.

У травні 2016 року верховний суд Чечні засудив Станіслава Клиха і Миколу Карпюка до 20 і 22,5 року ув'язнення в колонії суворого режиму нібито за участь у банді, вбивство і замах на вбивство російських військовослужбовців. За версією російського слідства, Клих і Карпюк під час Першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі в боях проти російських військ.

Міністерство юстиції України неодноразово направляло РФ запити про передачу Карпюка і Клиха.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram