ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін спростив проходження митниці для пасажирів поїзда Київ - Перемишль

Час в дорозі скоротився майже на годину - до 6 годин 40 хвилин.

Кабмін спростив проходження митниці для пасажирів поїзда Київ - Перемишль
Фото: loda.gov.ua

Напередодні Нового року Кабінет Міністрів затвердив розпорядження "Про проведення експерименту щодо здійснення прикордонного та митного контролю в електропоїзді "Інтерсіті +".

Про це повідомляється на сайті "Укрзалізниці".

Розпорядженням передбачено опрацювання усіма причетними службами і впровадження механізму прикордонного та митного контролю під час руху поїзда між станціями Львів і Мостиська-2 та в зворотному напрямку.

"Оперативне затвердження цього документа - яскравий приклад того, що бюрократія зникає, коли мова йде про комфорт українців, адже тепер час у дорозі майже на годину скоротився - до 6 годин 40 хвилин", - зазначив директор з пасажирських перевезень і сервісу ПАТ "Укрзалізниця" Ігор Романків.

За його словами, швидкість митного і прикордонного контролю залежить не тільки від залізничників і чиновників, а й від пасажирів.

"Адже спроби  перевозити заборонені товари і інші порушення при перетині кордону можуть зіпсувати поїздку та звести нанівець таку хорошу ініціативу", - додав Романків.

Новий швидкісний поїзд Інтерсіті + Київ - Львів - Перемишль здійснив перший рейс 23 грудня. За даними залізничників, він швидко стає популярним серед пасажирів. Так, 3 січня поїздом скористалося 360 пасажирів. На 8 січня вже викуплено 560 місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram