ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" утримує в СІЗО близько 2 тисяч росіян

У 2014-му вони приїхали на заклик Гіркіна і попалися на мародерстві.

"ДНР" утримує в СІЗО близько 2 тисяч росіян
Архивное фото
Фото: informnapalm.org

У СІЗО Донецька утримується близько двох тисяч росіян, які приїхали на Донбас в 2014 році, щоб приєднатися до незаконного збройного формування. Про це заявила Наталія Макеєва, російська письменниця, яка підтримує діяльність "ЛНР/ДНР", інформують Новости Донбасса.

Макеєва стверджує, що вона займається питаннями, пов'язаними з військовополоненими як в підконтрольних бойовикам районах, так і на підконтрольній українському уряду території. За її словами, утримувані росіяни приїхали на Донбас в 2014 році і перебували під керівництвом Ігоря Гіркіна-Стрєлкова. Факт затримання громадян РФ їй підтвердив ватажок "ДНР" Олександр Захарченко.

"Я знаю, що в СІЗО Донецька сидять люди, які прийшли під час першої хвилі, патріоти. Коли я розмовляла з Захарченком Олександром Андрійовичем, він мені показав величезну купу документів, сказав "так, це ваші, російські, прийшли, оскільки Стрєлков їм сказав годуватися із землі, безліч злочинів". Наскільки я розумію, там близько 2 тисяч людей вже сидить і ми не розуміємо, яка правова юридична зона, як ми можемо їм допомогти і хоча б дізнатися, за якою статтею вони сидять", - заявила Макеєва під час прямої трансляції на YouTube-каналі Олександра Ходаковського "Діалог".

Як додала Макеєва, Захарченко повідомив їй, що утримуваних росіян "судитимуть за законами республіки".

Раніше повідомлялося, що "ДНР" та "ЛНР" передали Україні двох заручниць - Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram