ГоловнаСуспільствоЖиття

Як вибрати якісні навушники?

Навушники — дуже зручний пристрій, який можна використовувати в різних ситуаціях. Наприклад, вони корисні при звукозапису і зведенні музики, при роботі в музичній і радіостудіях, при прослуховуванні музики й аудіокниг на mp3-плеєрі, під час відеоігор, при перегляді фільмів на ПК або планшеті, в якості гарнітури — під час розмов по скайпу або при використанні звичайного мобільного зв'язку.

При цьому потрібно розуміти призначення навушників, щоб підібрати найбільш підходящий для конкретних цілей варіант. Наприклад, ді-джею необхідні студійні навушники для того, щоб відчувати всю повноту звуку. Для людей, які люблять бігати вранці, більше підійдуть навушники, які міцно тримаються на голові. Під час відеоігор, коли необхідний повноцінний ефект, найкращим вибором будуть повнорозмірні навушники відкритого типу.

Якими бувають навушники і де їх купити?

Всі пристрої даного типу можна розділити на вкладиші, вставні, накладні і моніторні. Вкладиші, які також часто називають крапельками, — досить поширений вид недорогих навушників, але вони погано відтворюють баси і часто випадають з вушних раковин. Вакуумні «затички», як їх називають, набагато кращі за свої аналоги-вкладиші. Вони краще відтворюють всі частоти звуку, до того ж добре ізолюють звук від зовнішніх шумів. Але при тривалому використанні вони напружують слух, оскільки вставляються у вушний прохід. Накладні ж навушники кріпляться на вушну раковину і здатні відтворювати більш якісне звучання завдяки збільшеній мембрані. Вони найкраще підходять людям, які використовують планшети або персональні комп'ютери, оскільки в даних пристроях присутні звукові карти підвищеної потужності. Моніторні ж навушники — це зовсім інший рівень звучання. Вони повністю охоплюють вуха. Існують як закриті, так і відкриті навушники. Закриті мають відмінну звукоізоляцію, відкриті також мають хорошу якість звуку, але не створюють тиску на вуха. Єдиним їх недоліком можна вважати великий розмір. 

Вибравши потрібний варіант, користувач повинен визначитися з місцем, де найкраще його придбати. Звичайно, навушники купити можна і в переході, але в таких місцях найчастіше торгують неякісними підробками. Найкращий варіант для підбору і покупки головних моніторів — це різноманітні інтернет-магазини. Заходячи на сайти таких магазинів, можна в деталях порівнювати характеристики пристроїв і зрозуміти, що потрібно в конкретному випадку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram