ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 85 разів обстріляли сили АТО на Донбасі

Терористи були активними на всіх напрямках.

Бойовики 85 разів обстріляли сили АТО на Донбасі
Фото: EPA/UPG

За минулу добу окупаційні війська 85 разів відкривали вогонь по позиціях бійців антитерористичної операції на Донбасі, в тому числі 38 разів - на Донецькому напрямку, 22 - на Маріупольському і 25 - на Луганському.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку противник ще перед світанком бив із важкої артилерії калібру 122 мм по Троїцькому і Луганському. По всій лінії розмежування цього напрямку: Невельське - Авдіївська промзона - Світлодарська дуга - бойовики били зі 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї. Авдіївку противник розстріляв із танків, а в Луганському застосував бойові машини піхоти.

Ближче до півночі окупанти випустили близько 60 артилерійських снарядів по Семигір'ю, застосувавши калібр 152 мм.

На Маріупольському напрямку зі 122-міліметрових самохідних установок терористи випустили понад 100 снарядів по Широкиному. По позиціях у Новогригорівці, Широкиному і Старогнатівці вели вогонь із мінометів 120-міліметрового калібру, по Мар'їнці та Красногорівці - 82 мм, у Водяному, Широкиному і Павлополю стріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Поблизу Мар'їнки окупанти також задіяли БТР. Крім того, під Мар'їнкою та Новотроїцьким активізувалися снайпери бойовиків.

На Луганському напрямку з важкої артилерії калібру 152 мм сепаратисти били по позиціях військових у Калиново-Попасному, Новозванівці, Жолобку і Новотошківському, під час обстрілу Кримського застосували 122-міліметровий калібр. По Кримському, Попасній і Станиці Луганській також вели мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь, у Новоолександрівці і Золотому били з гранатометів і кулеметів великого калібру.

Поблизу Кримського бойовики до того ж застосували танки, а в Станиці Луганській - бойові машини піхоти. У районі Новоолександрівки працював снайпер.

Нагадаємо, вчора, у День Незалежності, бойовики "ДНР" і "ЛНР" збільшили число обстрілів у зоні АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram