ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київській області суд відпустив на волю бійця АТО, який зґвалтував неповнолітню дівчину

Суддя вирішив, що боєць виправиться

У Київській області суд відпустив на волю бійця АТО, який зґвалтував неповнолітню дівчину
Фото: mirsudrf.ru

Іванківський районний суд Київської області за зґвалтування неповнолітньої дівчини неприродним способом у стані алкогольного сп'яніння засудив учасника АТО до двох років випробувального терміну, замість чотирьох років позбавлення волі. Рішення суду є у Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, у селі Млачівка Іванківського району Київської області військовий, проводжаючи неповнолітню дівчину, з якою раніше розпивав спиртні напої, несподівано накинувся на неї і зґвалтував неприродним способом, незважаючи на її спроби перешкодити цьому. Після чого повернувся до військової частини і ліг спати. Свою провину він не визнав.

Суд вирішив пом'якшити покарання за скоєння цього злочину, що відноситься до категорії тяжких, зважаючи на наявність "пом'якшувальних обставин", про що йдеться в постанові:

"З огляду на особу обвинуваченого, а саме те, що ОСОБА_1 раніше не судима, є учасником антитерористичної операції на сході країни, на утриманні має малолітніх дітей, мав постійне місце роботи, всі обставини в сукупності, наявність пом'якшувальної обставини, суд дійшов висновку про можливість виправлення обвинуваченого без відбування покарання й ухвалює рішення про звільнення ОСОБИ_1 від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України та накладенням ст. 76 КК України. Визначення саме такого покарання, на думку суду, є необхідним і буде достатнім для виправлення ОСОБИ_1 і запобігання скоєнню нових злочинів", - йдеться в рішенні суду.

Крім того, боєць АТО, який зґвалтував неповнолітню дівчину, мусить виплатити компенсацію її матері у розмірі 3 тисяч гривень.

Нагадаємо

, Верховна Рада ухвалила закон "Про амністію у 2016 році", яким, зокрема, звільняються від відбування покарання бійці антитерористичної операції, котрі скоїли злочини, які не підпадають під категорію особливо тяжких.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram