ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські хакери присвятили злом сайтів "ДНР" і РФ Дню перемоги

Кіберактивісти показали, "як легко світло перемагає темряву"

Українські хакери присвятили злом сайтів "ДНР" і РФ Дню перемоги
Фото: informnapalm.org

Українські хакери кіберальянсу FalconsFlame і Trinity з 00:00 9 травня 2016 року розпочали операцію # OpMay9, в рамках якої зламали сайти терористичної організації "ДНР", а також російських сайтів агресивної антиукраїнської пропаганди і сайти російських приватних військових компаній, що діють під протекцією ФСБ в Україні та Сирії.

Про це повідомляє informnapalm.org.

На зламаних сайтах хакери залишали хештеги #OpMay9 #оп9Мая, а також по 3 короткі відео про Другу світову війну і внесок українського народу в перемогу над нацизмом.

Вічна слава Героям! Україна у Другій світовій війні:

Вічна слава Героям! Ветеран Іван Залужний втратив онука на війні на сході України:

7 мільйонів українців боролися з нацизмом в лавах Об'єднаних націй:

Ще одним відео, яке хакери інтегрували в ресурси терористів, стало їхнє нове відеозвернення "з Львівського метро".

Як зазначають, українські кіберактивісти ексклюзивно надали міжнародній волонтерській спільноті InformNapalm своє відео заздалегідь і пообіцяли, що коли воно буде опубліковано на каналі YouTube, вони почнуть свою операцію і покажуть, "як легко світло перемагає темряву".

Офіційний сайт "ДНР" до 8-ї ранку 9 травня транслював зазначені сюжети.

Згідно з повідомленням, далі було замінено контент на сайті російських пропагандистів "Правда ДНР", офіційному сайті окупованого міста Донецька, сайті "гіртехнагляду ДНР", сайті "МНС ДНР", антиукраїнському пропагандистському сайті, сайті "Управління гуманітарних операцій ДНР", пропагандистському ресурсі "Восток.инфо ", сайті "Вестник Верных" і пропагандистському ресурсі російської приватної військової компанії ENOT corp.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram