ГоловнаСуспільствоЖиття

Яценюк пообіцяв нові робочі місця та чесну приватизацію 2016 року

Пілотним проектом 2016 року стане створення регіональних шкіл і лікарень в об'єднаних територіальних громадах

Яценюк пообіцяв нові робочі місця та чесну приватизацію 2016 року
Фото: Сергей Нужненко

Глава уряду Арсеній Яценюк 24 січня в щотижневій телепрограмі "10 хвилин з прем'єр-міністром України" назвав основні орієнтири урядової політики на 2016 рік.

Про це повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

"Ми продовжимо податкову реформу, політику дерегуляції економіки та її демонополізації. Останні податкові зміни зроблено назустріч вимогам національного бізнесу. У відповідь очікуємо взаємної підтримки підприємців для очищення національного організму від корупції та несплати податків", - підкреслив глава Кабміну.

Також він заявив, що уряд проводитиме політику, спрямовану на відкриття нових ринків збуту української продукції.

За словами глави уряду, пілотним проектом 2016 року стане створення нових регіональних шкіл і лікарень, які будуть пов'язані з появою сильних об'єднаних територіальних громад.

"Ми продовжимо будувати дороги, розвивати прикордонну інфраструктуру, модернізувати залізницю і допомагати, щоб український громадянин мав вільні і комфортні можливості для руху в країні і в рамках Європейського Союзу", - пообіцяв Яценюк.

Одним із пріоритетів уряду прем'єр назвав проведення чесної приватизації. Він нагадав, що Верховна Рада України одинадцять разів провалювала голосування за новий закон про приватизацію, "здатний залучити мільярдні інвестиції і забезпечити чесні правила для продажу державних компаній". "Дайте можливість уряду провести прозору приватизацію, що дозволить залучити нові інвестиції та створити нові робочі місця", - звернувся він до нардепів.

Окрім того, повідомляється, що уряд продовжить роботу над спрощенням адміністративних послуг в країні. "Основна увага буде зосереджена на реформі Державної фіскальної служби. Кілька українських митниць перейдуть в управління провідних іноземних компаній як надзвичайний засіб для протидії корупції та зловживань", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, 22 січня на нараді з питань ціноутворення на ринку нафтопродуктів прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про змову між мережами автозаправних станцій, оскільки за тиждень вартість нафти впала майже на 10 доларів за барель, тоді як бензин в Україні подешевшав в середньому на 50 копійок, а дизпаливо - на 1 гривню. Окрім того, він зажадав перевірити якість бензину на заправках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram