ГоловнаСуспільствоЖиття

"Доктор Пі" хоче вийти на свободу за законом Савченко

Клопотання захисту розгляне суд Рівненської області

"Доктор Пі" хоче вийти на свободу за законом Савченко
Фото: lvivexpres.com/Ярослав Станчак

Засуджений до восьми років в'язниці за шахрайство Андрій Слюсарчук (відомий як "доктор Пі") просить суд звільнити його з місць ув'язнення.

Про це повідомив його адвокат Ярослав Зейкан.

"Він вже подав відповідне клопотання, наразі суди його "футболять"... Але я думаю, що в кінцевому підсумку до нього буде застосовано цю норму, це безумовно", - сказав він.

За словами адвоката, спочатку клопотання подали у Сихівський районний суд Львова, оскільки саме цей суд виніс вирок. Але цей суд перенаправив клопотання за місцем відбування покарання Слюсарчука у Рівненську область. Таким чином, клопотання Слюсарчука розгляне Володимирецький райсуд Рівненської області.

Зазначимо, що, згідно з поправкою Савченко у ч. 5 ст. 72 Кримінального кодексу, термін попереднього ув'язнення обчислюється з розрахунку - один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Нагадаємо, Слюсарчука заарештували в листопаді 2011 року. 14 лютого 2014 року суд Львова засудив його до 8 років позбавлення волі за шахрайство.

Суд визнав його винним за ч. 1 ст. 119 (вбивство з необережності), за ст. 138 (незаконна лікарська діяльність) і за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Кримінальні справи порушили на підставі розслідувань журналістів газети "Експрес", які з'ясували, що Слюсарчук не має вищої медичної освіти, а всі його дипломи підроблені.

Раніше за законом Савченко вийшов з в'язниці колишній голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич, засуджений за хабарництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram