ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ підтвердила бій у районі "Вольво-центру" біля Донецька (оновлено)

Загинув один бойовик, ще один отримав поранення

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своєму звіті за 20 жовтня підтвердила стрілянину в районі "Вольво-центру" під Донецьком.

"Перебуваючи на спостережному пункті Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) на залізничному вокзалі Донецька (на контрольованій "ДНР" території за 6 км на північний захід від Донецька), СММ чула в цілому 28 вибухів і два одиничні постріли зі стрілецької зброї за 3-5км на північний північний схід, захід і північний північний захід від наглядового поста. Офіцер ЗСУ та офіцер збройних сил Російської Федерації у СЦКК описали це як стрілянину в районі "Вольво-центру" (на контрольованій ДНР території за 12 км на захід-північний захід від Донецька). О 13:05 інший офіцер ЗС РФ з СЦКК розповів спостерігачам, що в результаті стрілянини члена "ДНР" вбито і ще один отримав поранення. СММ не змогла відразу відвідати місце інциденту з міркувань безпеки.О  13:28 дві машини прибули на стоянку спостережного пункту, і член "ДНР" показав СММ тіло молодого чоловіка, який, як заявив член "ДНР", був убитий нібито унаслідок перестрілки. Деякий час по тому ще два автомобілі з чотирма озброєними членами "ДНР" приїхав на стоянку, і один з них вилаяв СММ", - сказано у повідомленні. При цьому згадки про те, що стороною стрілянини були сили АТО, у звіті немає.

Фото: "Вольво-центр" під Донецьком

Оновлення. У звіті СММ ОБСЄа 21 жовтня, оприлюдненому ввечері в четвер, повідомляється, що спостерігачі відвідали "Вольво-центр" на контрольованій "ДНР" території.

"СММ побачила чотири свіжі кратери й оцінила їх як викликані ручними гранатами або гранатами з автоматичного гранатомета. Напрямок стрільби визначити не вдалося. Озброєний чоловік показав СММ чотири чеки від ручних гранат, які, за його словами, було знайдено на передбачуваній території інциденту. У донецькому морзі СММ показали тіло загиблого чоловіка, який імовірно був убитий під час нападу - СММ визначила, що це тіло того ж члена "ДНР", яке їй показали на спостережному пункті на залізничному вокзалі Донецька день перед тим. СММ побачила, що ліва рука була сильно пошкоджена, а в правій руці і лівій нозі було кілька невеликих отворів. Працівники моргу розповіли спостерігачам, що причиною смерті була рясна кровотеча після осколкового поранення в аорту. Під час відвідування Пісків український військовий розповів спостерігачам, що бачив дим і вогонь близько полудня 20 жовтня на території "Вольво-центру", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 20 жовтня в "ДНР" заявили, що сили АТО зробили спробу наступу на позиції сепаратистів у районі "Вольво-Центру" під Донецьком і що в результаті був убитий один бойовик і ще один отримав поранення. Сепаратисти також заявили, що п'ятьох українських бійців нібито вбито.

Штаб АТО у зведеннях за 20 жовтня повідомляв, що випадків порушення перемир'я не було. При цьому стверджувалося, що втрат ЗСУ убитими за добу не було, лише одного військового поранено під час робіт із розмінування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram