ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ виявила техніку бойовиків, яка порушує мінські домовленості

Також терористи вчергове не допустили спостерігачів до прикордонних пунктів на кордоні з Росією.

ОБСЄ виявила техніку бойовиків, яка порушує мінські домовленості

Безпілотники моніторингової місії ОБСЄ виявили концентрацію військової техніки ДНР в місці, що порушує відповідну лінію виведення озброєння.

Про це йдеться у звіті СММ за 18 жовтня, який був оприлюднений в понеділок.

"У зонах, підконтрольних ДНР, БПЛА зафіксував таке обладнання: два бойові танки біля Безіменного (29 км на схід від Маріуполя), 26 танків і одна пересувна зенітно-ракетна система в районі села Солнцеве (57 км на південний схід від Донецька), три танки в районi Мічуріного (55 км на північний схід від Маріуполя), дві самохідні гаубиці в районі міста Петровське (42 км на південний схід від Донецька) і дві самохідні гаубиці в районі Октябрського (28 км на північний схід від Маріуполя)", - йдеться у звіті.

Крім того, як повідомляється, безпілотники СММ ОБСЄ виявили за межами відповідної лінії відведення озброєння шість мобільних броньованих транспортних засобів біля підконтрольного ДНР селища Комсомольське.

Також, згідно зі звітом, 18 жовтня спостерігачі помітили в підконтрольному ЛНР районі Новосвітлівки колону з 21 військової вантажівки, що прямували в бік н.п. Луганське.

СММ також зауважила близько 9 "КАМАЗів", які рухались у бік підконтрольного ЛНР н. п. Мирне (28 км на південний захід від Луганська), і ще 22 військових вантажівки, що переміщалися в підконтрольне ЛНР Лутугине (21 км на південний захід від Луганська).

Також СММ повідомила, що представники ЛНР черговий раз не допустили спостерігачів до прикордонних пунктів на кордоні з Росією.

Нагадаємо, раніше бойовики ДНР заявили, що відведення озброєння калібром до 100 мм почнеться з Дебальцевого 20 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram