ГоловнаСуспільствоВійна

Росія переходить до нових методів гібридної війни проти України, - АП

Мета цих методів - підірвати довіру до української армії

Росія переходить до нових методів гібридної війни проти України, - АП
Фото: Макс Левин

Росія починає використовувати нові методи гібридної війни проти України.

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Ростислав Павленко, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Ворог зараз переходить до інших методів у рамках гібридної війни. Ми станемо свідками того, що до України будуть застосовуватися методи війни заморюванням, психологічним розбалансуванням, застосовуватимуться методи роботи як з особовим складом, так і з демобілізованими громадянами, політичними колами. Мета цих методів - підірвати довіру, адже, як відомо, якщо немає у солдатів довіри до командування, ця армія може вважатися переможеною", - сказав Павленко на зборах заступників командирів частин за участю президента.

Він також зазначив, що на сьогоднішній день важливо спрямувати всі сили і засоби для протидії такій тактиці супротивника.

Павленко підкреслив, що керівництво країни має намір не тільки посилювати матеріальне забезпечення військових і роботу з демобілізованими учасниками АТО, а й проводити відповідну інформаційну діяльність.

Нагадаємо, на початку 2014 року Росія анексувала Кримський півострів, а згодом розпалила збройний конфлікт на території Донбасу.

Президент Петро Порошенко вважає, що Росія залишатиметься загрозою для України і всіх країн колишнього соціалістичного блоку ще багато років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram