ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ показала фото затриманих російських ГРУшників

Єрофєєв і Александров досі перебувають на лікуванні у військовому шпиталі

Служба безпеки України опублікувала свіжі фотографії затриманих на Донбасі російських ГРУшників Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, щоб спростувати інформацію російських ЗМІ про їх обмін на полонених бійців АТО.

Фотографії доступні в офіційному Твіттері СБУ, вони підтверджують, що військові перебувають у військовому шпиталі у Києві.

За інформацією СБУ суд над ними планується у вересні. "ГРУшників утримують у належних умовах. Питання до влади РФ: а як утримуються наші полонені?" - йдеться у повідомленні.

"Євген Єрофєєв
Фото: Twitter / СБУ
"Євген Єрофєєв

Олександр Александров
Фото: Twitter / СБУ
Олександр Александров

Нагадаємо, сержант Александров і його командир капітан Єрофєєв були затримані українськими військовими біля міста Щастя Луганської області 16 травня. У стрілянині вони обидва отримали поранення. Під час бою з ними загинув український військовий Вадим Пугачов.

На допиті затримані росіяни заявили, що вони діючі військові і служать у 3-й окремій гвардійській бригаді спецпризначення РФ, що дислокується у Тольятті. У Міноборони РФ офіційно відхрестилися від своїх солдатів.

Після арешту Александрова і Єрофєєва неодноразово з'являлися чутки, що спецназівців можуть обміняти на українку Надію Савченко. Напередодні її перевели в СІЗО Новочеркаська, що поблизу українського кордону.

28 липня у російських ЗМІ повідомили про обмін спецпризначенців на українських військових. У СБУ спростували цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram