ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві пройшла хода в пам'ять про загиблих в Одесі

На акцію "Київ пам'ятає про Одесу" вийшли до 2 тис. чоловік

У Києві пройшла хода в пам'ять про загиблих в Одесі
Фото: РБК-Украина

У центрі Києва хода в пам’ять про загиблих в Одесі 2 травня 2014 року пройшла спокійно, порушень громадського порядку не зафіксовано.

Про це повідомляє офіційний сайт МВС у Києві.

"Учасники ходи з плакатами пройшли центральними вулицями Києва. Колона рухалася по Хрещатику, проїжджій частині вулиці Грушевського, потім - Шовковичній, Лютеранській і повернулася на Хрещатик. У столичну міліцію із заявами та скаргами про порушення громадського порядку ніхто не звертався", - йдеться в повідомленні.

Також у міліції прокоментували поширену в деяких ЗМІ інформацію про затримання декількох учасників ходи.

"Повідомляємо, що до працівників міліції звернулися перехожі з приводу двох, на їхню думку, підозрілих осіб. Правоохоронці запросили чоловіків у територіальний відділ міліції Шевченківського райуправління для встановлення особи.  Під час перевірки міліціонери з'ясували, що чоловіки 1976 і 1969 р., киянин і уродженець Чернігова, перебуваючи в центрі столиці, спостерігали за ходом ходи. Після встановлення їхніх осіб обоє громадян залишили приміщення органів внутрішніх справ", - пояснили в міліції.

Як передає РБК-Україна, у ході взяли участь близько 2 тис. чоловік. Маніфестанти несли портрети загиблих в Одесі, а також Олеся Бузини і Георгія Гонгадзе. Крім того, учасники акції несли транспарант "Київ пам'ятає про Одесу" та прапори України.

Нагадаємо, в Одесі вшанувати пам'ять загиблих зібралися близько 1 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram