ГоловнаСуспільствоПодії

Санстанція закрила два дитсадки у зв'язку з масовим отруєнням у Бортничах

Отруїлися 44 дитини та 2 дорослих

Санстанція закрила два дитсадки у зв'язку з масовим отруєнням у Бортничах
Архив
Фото: www.rusnovosti.ru

У мікрорайоні Бортничі в Києві тимчасово припинено роботу двох дитячих дошкільних установ №790 і №792 у зв'язку з отруєнням 46 жителів. Про це LB.ua повідомили в прес-службі комунального підприємства "Київводоканал".

З посиланням на Дарницький відділ Деснянського міжрайонного управління санепідемстанції в Києві водоканал уточнює, що станом на 12:00 11.01.2015 року захворювання на гостру кишкову інфекцію серед населення цього мікрорайону зафіксовано у 2 дорослих і 44 дітей.

"Усього госпіталізовано 32 людини... З метою попередження виникнення групового спалаху в організованому дитячому колективі районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила тимчасово припинити роботу двох дитячих дошкільних установ №790 і №792, які територіально розташовані в мікрорайоні Бортничі", - йдеться в повідомленні.

"До отримання офіційних висновків лабораторій "Київводоканалу" і Держсанепідслужби просимо представників ЗМІ утриматися від твердження, що збудник інфекції був саме у водопровідній воді", - повідомляє "Київводоканал".

Центральна лабораторія з контролю якості питної води підприємства відібрала проби водопровідної води з джерела водопостачання - артезіанської свердловини, в контрольних точках водопровідної мережі та на зрізі будинків, де виявлено випадки захворювання. Результатів аналізів очікують сьогодні після 16:00, повідомляє прес-служба. "Виконана профілактична промивка і додаткове хлорування артезіанських свердловин і водопровідних мереж, що постачають воду в будинки в Бортничах. Після цього фахівці підприємства повторно взяли проби в зазначених точках", - йдеться в повідомленні.

Також прес-служба підприємства спростовує інформацію про аварії на каналізаційних мережах у мікрорайоні Бортничі протягом останніх днів.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про масове отруєння в мікрорайоні Бортничі в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram