ГоловнаСуспільствоЖиття

Росстат оприлюднив попередні дані перепису в Криму

Опитування мешканців окупованого півострова провели в жовтні

Росстат оприлюднив попередні дані перепису в Криму
Фото: EPA/UPG

Голова Російської служби статистики сьогодні оприлюднив попередні підсумки перепису населення в окупованому Криму. Про це повідомляє РИА "Новости".

За попередніми результатами, на півострові проживають понад 2,284 млн осіб, зокрема в Севастополі - 395 тисяч осіб.

Тільки шість міст подолали 100-тисячний бар'єр: Севастополь, Сімферополь (350 тис.), Керч (147 тис.), Ялта (133 тис.), Євпаторія (119 тис.) і Феодосія (101 тис.).

Перепис виявив також наявність "мертвих" сіл. При юридичному існуванні і наявності на картах в 11 селах Криму у Бахчисарайському, Джанкойському, Кіровському, Красногвардійському, Первомайському, Сакському і Совєтському районах переписувачі не знайшли жителів.

У графі "національність" багато хто вказав "кримчани". "У Євпаторії одна сім'я сказала, що вони - лісові ельфи, і їх не можна переписувати. Після довгих умовлянь дозволили вказати тільки стать і вік", - розповіла чиновниця Росстату Світлана Нікітіна.

За словами співробітників Росстату, перепис у Криму відбувся організовано і "доброзичливо". Відсоток тих, що відмовилися від участі, в процедурі невеликий - 0,6% (близько 15 тисяч чоловік), в основному це заможні громадяни або ті, що відмовилися з політичних міркувань.

Нагадаємо, в березні 2014 року російські військові захопили в Криму ряд державних органів, протягом двох тижнів організували так званий "референдум" і за його "результатами" оголосили про бажання кримчан приєднатися до Росії. Формально анексію Криму Росія завершила 21 березня, коли Рада Федерації одноголосно підтримала внесення українського півострова до складу РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram