ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва мітингували медики і пацієнти

Біля Будинку уряду та Адміністрації президента відбулися пікети

Біля будівель Кабміну та Адміністрації президента у вівторок відбулися дві акції протесту, повідомив кореспондент LB.ua.

Десь о пів на десяту на вулиці Грушевського біля Будинку уряду зібралися кілька десятків людей з плакатами "Гемофілія не вирок, але без ліків ми почали вмирати", "Зеленкою людину не вилікуєш", "Щодня 1607 українців вмирають без ліків". Вони провели акцію "Чорний вівторок", розстеливши на тротуарі чорне полотно в знак жалоби за важкохворим людям, які померли через відсутність необхідних ліків.

На думку учасників акції, ці смерті - на совісті чиновників, які провалили державні тендери на закупівлю ліків для важкохворих. 

Також вранці на Банковій вулиці під АП відбувся мітинг Вільної профспілки медичних працівників України. Приблизно 50 осіб під гаслами на кшталт "СЕС - санітарний карантинний щит України" і "Збережемо санітарну службу - збережемо здоров'я нації" - протестували проти закриття санепідслужби.

Рішення про ліквідацію Державної санітарно-епідеміологічної служби Кабмін ухвалив 10 вересня. Її приєднали до нової Держслужби з питань безпеки продуктів і захисту споживачів разом із Держветслужбою і Держспоживзахистом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram