ГоловнаСуспільствоОсвіта

Школярів Донбасу вчать уникати мін та снарядів

Міносвіти і ЮНІСЕФ проводять лікнеп для дітей у зоні АТО

Школярів Донбасу вчать уникати мін та снарядів
Фото: EPA/UPG

Дітей у Луганській та Донецькій областях вчать уникати вибухонебезпечних предметів. Міністерство освіти і науки України спільно з Держслужбою з надзвичайних ситуацій та ЮНІСЕФ почали у регіоні інформаційну кампанію "Дивись під ноги".

Як повідомляє "Радіо Свобода", у рамках програми школи отримають інформаційні комплекти: плакати, листівки для дітей та батьків, брошури тощо. За словами заступника міністра освіти Павла Полянського, міністерство вважає головним пріоритетом цього року не почати уроки першого вересня, а зробити так, щоб усі діти, батьки та педагоги залишилися цілими і неушкодженими в умовах війни.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, у Донецькій і Луганській областях знешкоджено понад 16,5 тис. вибухонебезпечних пристроїв, більшість з них - саморобні. При цьому близько 400 мін було замасковано для ураження людей у громадських місцях - скверах, парках, частину мін було замасковано під дитячі іграшки.

В інформаційних плакатах і листівках зроблено особливий акцент на високу небезпеку предметів. Школярів закликають уникати пустирів, заростей трави і кущів, взагалі місць, де є руйнування і сліди боїв. Також дітям категорично забороняють торкатися до підозрілих предметів - у разі небезпеки необхідно кликати на допомогу дорослих і викликати фахівців МНС.

Нагадаємо, сьогодні у Луганській та Донецькій областях навчальний рік розпочався лише для половини школярів. Понад 900 шкіл не відкрили двері для дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram