ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Севастопольському морському коледжі скасували бюджетні місця для вступників

Керівництво навчального закладу оголосило батькам про плату за навчання за 10 днів до початку навчання

У Севастопольському морському коледжі скасували бюджетні місця для вступників
Севастопольский морской колледж
Фото: sevas.ua

19 серпня керівництво Севастопольського морського коледжу (СМК) оголосили батькам про скасування бюджетних місць в учбовому закладі. Про це на міському форумі пише мати одного з учнів, чий син вступив до коледжу на бюджет. Якщо рішення про бюджетні місця не зміниться, батькам доведеться викласти щонайменше 50 тис. рублів на рік (понад 18 тис. гривень).

На сайті коледжа опублікували листа самопроголошеному начальнику управління освіти та науки міста Віктору Оганесяну за підписом директора навчального закладу Ірини Мочалової. У документі йдеться, що бюджетні місця для вступників на перший курс в коледжі зникли після наказу Міністерства освіти та науки РФ від 28 липня 2014 року №821 (на сайті міністерства наказу за таким номером чомусь немає). При тому, що документи на навчання в СМК подали 320 осіб. У листі адміністрація коледжу просить передати йому бюджетні місця, не затребувані в інших навчальних закладах Севастополя. Також навчальний заклад просить зняти обмеження на зарахування учнів на контрактній основі.

Севастопольський морський коледж до російської окупації Криму входив до складу Київської державної академії водного транспорту ім. Петра Конашевича-Сагайдачного. 16 червня 2014 року самопроголошена влада Севастополя заново заснувала навчальний заклад під назвою державна профорганізація "Севастопольський морський коледж".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram