ГоловнаСуспільствоПодії

У всіх храмах Донецької області пройшов молебень за мир у регіоні

Митрополит звернувся до пастви Донбасу

У всіх храмах Донецької області пройшов молебень за мир у регіоні
Митрополи Иларион
Фото: http://mariupol.7ya-media.com

У всіх храмах Донецької області в суботу, 31 травня, пройшов молебень за мир у регіоні.

Про це йдеться в архіпастирському зверненні митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона, опублікованому на офіційному сайті Донецької єпархії.

Подаємо текст звернення:

"Дорогі браття і сестри!

Незважаючи на численні вмовляння Церквою сторін політичного протистояння, у наш спільний Дім прийшла війна. А разом з нею з'явилися вбиті і поранені, біженці та погорільці - горе і біль на довгі роки для безлічі співвітчизників. На жаль, усі сторони нинішнього протистояння вважають свої дії правильними, але для віруючих людей ціннісним орієнтиром є одна Істина - Господь наш Ісус Христос, який сказав, що понад усе - любов Бога до людини, а людини - до ближнього. Тому Церква не має права підтримувати і не підтримує будь-кого в цій смуті і братовбивчій війні. Не буде Божого благословення на тих, хто порушує заповідь "Не убий!", здійснюючи Каїнів гріх.

Сьогодні наші серця повинні наповнити євангельські слова про мир і співчутті до ближнього, а справи наші стати виконанням заповідей Господніх. Той, хто порушує закон Божий через збройне протистояння, гнів, брехливу пропаганду, засудження, немилосердя - прирікає себе на Суд Божий. Якими б благородними цілями не виправдовували себе сторони конфлікту, сльози матерів і дітей, скорбота волають до Неба про скоєння гріху братовбивства. Сьогодні в усіх храмах Донеччини ми молимося за мир у нашому краї, за примноження любові в серцях людських, за припинення братовбивчої смути, за упокій загиблих і якнайшвидше зцілення поранених. Ми звертаємося до всіх людей доброї волі з вимогою докласти всіх зусиль для припинення ескалації конфлікту. Усім, хто хрещений і вважає себе чадом Божим, необхідно припинити творити беззаконня і шукати цивілізовані шляхи виходу з кризи: почати із себе, молитвою і суворим постом перемагаючи в собі терня ненависті і ворожнечі, що оселилося в душі. Пам'ятайте про відповідальність перед Богом у Вічності за скоєне в цьому житті! Звертаюся до пастви Донбасу: не впадайте у відчай і розпач, не піддавайтеся на численні провокації, підсильте молитву і піст, підтримуйте одне одного, бережіть життя своїх дітей, рідних і близьких. Вірю, що Бог почує нашу спільну молитву і мир знову запанує в нашому краї! Боже благословення і Покров Пресвятої Богородиці нехай буде з усіма нами! Божою милістю смиренний Іларіон, митрополит Донецький і Маріупольський

31 травня 2014 р., місто Донецьк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram