ГоловнаСуспільствоПодії

Журналісти LifeNews сприяли тероризму в Україні, - РНБО

На думку Сюмар, працівники цього видання "де-факто є частиною терористичних груп"

 Журналісти LifeNews сприяли тероризму в Україні, - РНБО
Виктория Сюмар

Журналісти Lifenews Олег Сидякін та Марат Сайченко сприяли тероризму, надаючи інформаційний супровід бойовикам. Про це написала у Facebook заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар.

"Так звані "журналісти" Lifenews Олег Сидякін та Марат Сайченко - яскравий приклад сприяння тероризму через інформаційний супровід. Вони не просто отримують відео, ці "журналісти" супроводжують терористичні групи та знімають напади на українських військових", - написала Сюмар.

"Де-факто, вони є частиною терористичних груп. Їх відео, яке найближчим часом з'явиться в інтернеті - прямий доказ. Сприяння тероризму, змова з терористами, допомога тероризму - це не журналістика", - підкреслила вона.

За її словами, "взаємовигідну співпрацю" з людьми, які вбивають та беруть заручників, - це злочин. І відповідні висновки щодо Сидякіна та Сайченка зараз готують відповідні українські правоохоронні органи".

"З ними будуть чинити відповідно до законів. Але речі треба називати своїми іменами, це не журналісти, це інформсупровід терористичних груп", - резюмувала Сюмар.

Нагадаємо, раніше у понеділок МЗС РФ закликав ОБСЄ терміново використати всі свої можливості для звільнення російських журналістів LifeNews, які були затримані напередодні у Краматорську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram