ГоловнаСуспільствоПодії

45 людей вважаються зниклими безвісти в Одесі

Частина зі зниклих можуть бути серед невпізнаних тіл, ще частина, ймовірно, серед затриманих

45 людей зникли безвісти після подій 2-го травня в Одесі.

Такі оперативні дані оприлюднили в понеділок чиновники Одеської міськради, інформує 5 канал.

За припущенням міської влади, частина зі зниклих можуть бути серед невпізнаних тіл з Будинку профспілок, ще частина - ймовірно, серед затриманих, а дехто ховається від правоохоронців.

За інформацією медиків, більшість постраждалих учасників сутичок отримали політравми та нейрохірургічні ушкодження. Директор департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Ігор Шпак уточнив, що з вогнепальними ранами госпіталізовано 13 осіб, 8 осіб - з опіками, 53 - з травмами від ударів, 7 - з колото-різаними ранами, 12 - з отруєннями чадним газом різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих - 2 підлітків.

Нагадаємо, що 2 травня в центрі Одеси відбулися сутичками між сепаратистами і прибічниками єдності України.

Сепаратисти застосували вогнепальну зброю і вбили кількох людей, у відповідь проукраїнські активісти в масовій бійці відтіснили проросійських активістів і знищили їх наметове містечко.

Сепаратисти забарикадувалися в Будинку профспілок і почали стріляти, кидали з вікон коктейлі Молотова в проукраїнських активістів. В результаті подій в Будинку профспілок сталася пожежа.

За останніми даними, під час сутичок і пожежі в Одесі 46 людей загинули, понад двісті - постраждали. 4 травня "на вимогу мітингувальників" були звільнені 67 сепаратистів, затриманих 2 травня.

У відповідь одеську міліцію звинуватили у бездіяльності, все вище міліцейське керівництво Одеської області було звільнено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram