ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ на держкордоні в Чернігівській області затримала російського диверсанта

У записнику затриманого знайдено номер мобільного телефону офіційної особи ФСБ РФ

СБУ на держкордоні в Чернігівській області затримала російського диверсанта
Фото: http://novostey.com

Служба безпеки України затримала на державному кордоні в Чернігівській області російського диверсанта, який прибув на територію України з метою дестабілізації ситуації у південних регіонах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

"У Чернігівській області співробітники СБУ разом із Державною прикордонною службою України затримали громадянина Російської Федерації "Ч", який намагався потягом "Полоцьк - Сімферополь" потрапити на територію України та АР Крим для виконання диверсійних завдань", - йдеться в повідомленні.

Під час особистого огляду у затриманого було виявлено 5 мобільних телефонів, 23 сім-карти, 17 сигнальних ракет та 5 пристроїв для здійснення пуску цих ракет, 2 військових квитки Збройних сил РФ, 3 фотоапарати, 11 карт пам'яті для цифрового фотоапарата, таблицю позивних радіозв'язку.

У записнику затриманого, як зазначається, знайдено номер мобільного телефону офіційної особи Федеральної служби безпеки Російської Федерації, безпосереднього координатора диверсанта.

"Під час допиту затриманий зізнався у виконанні завдання в інтересах спецслужб Росії для дестабілізації ситуації в південних регіонах України, зокрема терору мирного населення",-додали в прес-службі.

Нагадаємо, 9 квітня, Служба безпеки України затримала жителя Херсонської області, який планував на чолі озброєної групи здійснити захоплення стратегічних об'єктів, зокрема Каховської ГЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram