ГоловнаСуспільствоЖиття

У запорізьких в'язницях удвічі зросла смертність

У прокуратурі повідомили про причини смерті засуджених.

У запорізьких в'язницях удвічі зросла смертність

У виправних колоніях і слідчих ізоляторах Запорізької області за першу половину поточного року від хвороб померли 30 засуджених і ув'язнених, тимачсом як минулого року за аналогічний період було зафіксовано 18 смертей за ґратами.

"За останні 6 місяців 2012 року кількість померлих засуджених та ув'язнених в пенітенціарних органах Запоріжжя підвищилася з 18 (минулого року) до 30 (нинішнього року)", - повідомляє прес-служба прокуратури в Запорізькій області з посиланням на матеріали міжвідомчої наради з питань виконання вимог кримінально-виконавчого законодавства, законодавства про охорону здоров'я та причин смертності серед засуджених та ув'язнених в органах виконання покарань та слідчих ізоляторах регіону.

Також на нараді зазначено, що в останні 2 роки причинами смерті серед запорізьких засуджених є туберкульоз легенів, а також серцево-судинні захворювання.

У прес-службі зазначили, що міжвідомчою комісією розроблено комплекс заходів "щодо поліпшення медичного обслуговування та зменшення рівня смертності ув'язнених в організаціях пенітенціарної системи регіону".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram