ГоловнаСуспільствоЖиття

Підводний човен "Запоріжжя" повернувся в порт

Випробування минули успішно.

Підводний човен "Запоріжжя" повернувся в порт
Фото: mediaport.ua

Підводний човен "Запоріжжя" успішно завершив перший етап ходових випробувань і пришвартувався до причальної стінки судноремонтного заводу в Севастополі, повідомили в прес-службі Міноборони.

"Учора, 27 квітня, після успішно проведеного в акваторії Чорного моря першого етапу ходових випробувань у Севастополь повернувся підводний човен Військово-морських сил Збройних сил України "Запоріжжя".

О 15.20 човен пришвартувався до причальної стінки 13-го судноремонтного заводу Чорноморського флоту Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

Голова оборонного відомства

Дмитро Саламатін привітав екіпаж підводного човна "Запоріжжя" з успішним виконанням поставлених завдань і поверненням до Севастополя.

25 квітня корабель вийшов у море вперше з 1993 року, використавши власну силову установку. Протягом трьох днів екіпаж субмарини перевірив у комплексі роботу енергетичної установки на різних ходових режимах і працездатність обладнання й технічних засобів. Особовий склад бойових частин разом із фахівцями-судноремонтниками перевірив справність різного устаткування та механізмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram