ГоловнаПолітика

До мера Турки прийшли з обшуком через тендер із закупівлі сміттєвоза

Ціна, за яку купили машину, нібито була сильно завищена.

До мера Турки прийшли з обшуком через тендер із закупівлі сміттєвоза
Фото: turka-ua.net

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка заявив, що правоохоронці прийшли з обшуком до мера Турки Геннадія Когута.

"Підозрюють у тому, що ціна, за яку купили сміттєвоз, завищена в чотири рази. Ніхто нікому не дозволяв красти державні гроші!", - написав губернатор у фейсбуці.

Місцеве видання turka-ua.net з посиланням на свої джерела пише, що на тендері із закупівлі одного сміттєвоза в грудні 2016 року вкрадено понад півмільйона гривень. 10 березня в зв'язку з цим обшуки відбулися у членів тендерної комісії і підприємця Володимира Марковича, якого визнано переможцем конкурсу.

Турківська міськрада придбала сміттєвоз КамАЗ майже за 1,2 млн гривень.

У коментарях до однієї з новин на цьому сайті Геннадій Когут написав, що машину вдалося купити тільки з третього разу. Після другого невдалого тендера він особисто розмовляв з потенційними продавцями.

"Нам пропонували новий одномостовий МАЗ із сміттєвим бункером на 8 кубів (обов'язкова вимога - 18 кубів) за 1 200 000 грн, така ж машина, але з бункером на 18 кубів коштувала б 2 200 000 грн. Решта потенційних продавців могли запропонувати тільки машини з коробкою-автоматом і одним ведучим мостом. Але вони відмовлялися від вимоги гарантійного обслуговування протягом одного року (обов'язкова вимога угоди). Якби торги не відбулися втретє, гроші були б повернуті до обласного бюджету і у міста не було б сміттєвоза", - заявив він.

Під час третього тендеру підприємця Марковича обрано переможцем, оскільки в системі Prozorro він запропонував найнижчу ціну, але технічний стан запропонованого ним автомобіля - МАН 2001 р. в. з пробігом 390 тис. км - не задовольнив комісію. Тоді бізнесмен запропонував альтернативний варіант - КамАЗ 2007 р.в. з пробігом 69 тис. км.

"Машина у відмінному технічному стані, всі 10 скатів - нові. Враховуючи всі "за" і "проти" (в тому числі і вартість можливих запасних частин, складності ремонту), комісія прийняла рішення про визначення цього автомобіля як такого, який переміг в тендері", - повідомив Когут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram