ГоловнаПолітика

Рада схвалила допуск іноземних військових на три навчання у 2017 році

Інструктори НАТО отримали право перебувати в Україні цілий рік.

Рада схвалила допуск іноземних військових на три навчання у 2017 році
Фото: mil.gov.ua

Верховна Рада в четвер прийняла законопроект №5636 про допуск іноземних військових на три навчання на території України у 2017 році.

За нього віддали голоси 236 депутатів.

Перше навчання проходитиме весь рік на Яворівському полігоні за участю до 1500 військових зі США і до 1500 військових інших країн-членів НАТО та програми "Партнерство заради миру". Україна буде представлена на навчаннях 10000 військовими.

На липень-вересень заплановано 25-денні навчання "СіБриз-2017" з американцями, військовими інших країн-членів НАТО та програми "Партнерство заради миру". Загальна кількість іноземних військових - до 2500 осіб. Навчання пройдуть на півдні України.

На червень-листопад заплановано 25-денні навчання "Репід Трайдент" на Яворівському полігоні із залученням до 2000 тисяч натовських військових.

Нагадаємо, що українські військові у 2017 році також братимуть участь у низці навчань за кордоном. Заплановано, зокрема, тактичні навчання з бойовою стрільбою зенітних ракетних військ у Болгарії, "Світла лавина" у Словаччині, "Кленова арка" в Польщі, "Комбайнд Резолв" у Німеччині, "Кембріан Патрол" у Великобританії, "Морський щит" і "Платинум іґл"у Румунії, "Платинум лайон" у Болгарії, "Нобл партнер" і "Ейджал спірит" у Грузії, РЕГЕКС у Йорданії, спільні авіаційні навчання в Данії, "Сейбер Ґардіан" у Румунії і Болгарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram