ГоловнаПолітика

Росія відмовила Польщі в участі в переговорах щодо Донбасу

Країна виявилася незручною для РФ

Росія відмовила Польщі в участі в переговорах щодо Донбасу
Фото: www.dyvys.in

Посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що Польща не бере участі в переговорах про врегулювання ситуації на сході України, оскільки Росія виступила проти цього.

Про це він сказав в ефірі польського телеканалу Tvn24, повідомляє ipress.ua.

"Польща завжди була активним і зацікавленим учасником переговорів. Але проти її присутності за столом переговорів виступила Росія. Російська Федерація погодилася лише на ті держави і на ті формати, з якими відчувала себе найзручніше", - заявив Андрій Дещиця.

На його думку, найкращим варіантом переговорів про врегулювання конфлікту на сході України був би Женевський формат, у якому були б представлені Польща й інші держави ЄС.

Нагадаємо, що так званий Женевський формат переговорів був започаткований у квітні під час зустрічі в Женеві. У ньому взяли участь представники України, Росії, США та ЄС.

На початку червня виник так званий Нормандський формат, коли в переговорах брали участь представники України, Росії, Німеччини та Франції.

А вже на початку вересня був організований Мінський формат, в якому, крім України та Росії, в переговорах також брали участь представники ОБСЄ і терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram