ГоловнаПолітика

МВС порушило справу проти російського політика Миронова

Раніше справи відкрили проти Зюганова та Жириновського

МВС порушило справу проти російського політика Миронова
Сергей Миронов
Фото: viperson.ru

МВС відкрило кримінальне провадження проти лідера політичної партії "Справедлива Росія", голови фракції цієї партії в Держдумі РФ Сергія Миронова за підтримку сепаратистів в Україні.

Про це повідомлено на сайті міністерства.

Встановлено, що на офіційному сайті "Справедливої Росії" було розміщено лист голови так званої "Луганської народної республіки" Валерія Болотова від 5 липня на адресу Миронова.

У листі висловлюється подяка за надання гуманітарної допомоги та фінансової підтримки "ЛНР".

Фото: http://mvs.gov.ua/

Миронов, за даними МВС, організував фінансування дій, спрямованих на зміну меж території і державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, що призвело до тяжких наслідків (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

Зараз МВС вживає заходів, щоб викликати Миронова для проведення слідчих дій.

"У разі нез'явлення вказаної особи вживатимуться заходи для його примусового супроводу за рішенням слідчого судді до місця виклику. Надалі зазначеній особі буде оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Оголошено розшук", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у п'ятницю також стало відомо, що МВС України відкрило кримінальні провадження проти лідера КПРФ Геннадія Зюганова та лідера ЛДПР Володимира Жириновського через фінансування сепаратистів.

22 липня голова МВС України Арсен Аваков повідомив, що Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження проти Сергія Шойгу та бізнесмена Костянтина Малофєєва за ч. 5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та ч.3, 5 ст.27 (співучасник злочину) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram