ГоловнаПолітика

США призупинили торгову і військову співпрацю з Москвою

До вирішення конфлікту Росії з Україною

США призупинили торгову і військову співпрацю з Москвою
EPA/UPG

США заморозили будь-які переговори з Росією з питань торгівлі та інвестицій до розв'язання конфлікту навколо України.

Про це йдеться в офіційній заяві Управління торгового представника США.

"Ми відклали укладання будь-яких двосторонніх торговельних та інвестиційних договорів з урядом Росії, які є в розробці в рамках програми поглиблення торговельних і комерційних зв'язків", - заявив представник відомства, повідомляє ВВС. Раніше стало відомо, що через ситуацію навколо України США припинили військові контакти з Росією.

Тимчасово припиняють усі спільні навчання, переговори, візити та конференції, уточнено в заяві військового відомства США, яке цитує Рейтер.

"Ми закликаємо Росію до деескалації кризи в Україні, а російські війська в Криму - до повернення на бази, згідно з угодами, що регулюють положення Чорноморського флоту Росії в Криму", - сказав прес-секретар Пентагону, контр-адмірал Джон Кірбі.

Разом із тим у Пентагоні зазначили, що стратегія збройних сил США в Європі та Середземномор'ї не зазнала змін через події в Україні.

У понеділок президент США Барак Обама заявив, що дії Росії на території України порушують норми міжнародного права. "Я вважаю, що переважно всі країни світу солідарні з тим, що вжиті Росією заходи є порушенням суверенітету України і норм міжнародного права", - сказав він журналістам у Вашингтоні.

За словами Обами, Москва "зайняла хибну позицію в питанні" України.

Нагадаємо, 3 березня Рада Європейського Союзу рішуче засудила вторгнення російських збройних військ на українську територію і заявляє, що такі дії порушують міжнародне право.

1 березня Рада Федерації Росії дозволила Володимирові Путіну використати Збройні сили Росії на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram