ГоловнаПолітика

Сьогодні голови МЗС Польщі, Німеччини та Франції зустрінуться з Януковичем

Про результати свого візиту міністри доповідатимуть на позачерговому засіданні Ради ЄС

Сьогодні голови МЗС Польщі, Німеччини та Франції зустрінуться з Януковичем

Міністри закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, Німеччини Фран-Вальтер Штайнмайєр і Франції Лоран Фабіус приїхали у Київ для останніх переговорів напередодні екстреного засідання Ради закордонних справ ЄС, на якому будуть розглядати питання введення санкцій проти України.

Про це повідомляє ИТАР-ТАСС, посилаючись на інформаційне агентство ДПА.

Про результати свого візиту міністри доповідатимуть на позачерговому засіданні Ради ЄС у Брюсселі.

"Ми плануємо переговорити з Віктором Януковичем і з представниками опозиції, щоб сторони конфлікту зупинили протистояння і припинили ескалацію насильства", - заявив німецький міністр перед вильотом до Києва.

"Ми хочемо допомогти шляхом переговорів знайти політичне рішення конфлікту. Таке рішення може бути знайдено тільки між сторонами протистояння в Києві", - додав він.

При цьому Штайнмайєр наголосив, що "той факт, що я вирушаю до Києва спільно зі своїми колегами Радославом Сікорським і Лораном Фабіусом у форматі "Веймарського трикутника" за згодою Кетрін Ештон, чітко демонструє спільну позицію Європи". "Ми не знаємо, чи вдасться нам запобігти найгіршому. Але зробити таку спробу особисто для мене є частиною нашої європейської відповідальності", - сказав міністр.

Нагадаємо, 18 лютого, після того як стало відомо про ескалацію конфлікту в центрі Києва, Ангела Меркель намагалася додзвонитися Вікторові Януковичу, але президент України не підняв слухавку.

Сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Франк Вальтер Штайнмайєр заявив, що ЄС може заблокувати банківські рахунки Януковича і заборонити йому в'їзд. Також стало відомо, що візові санкції до українських чиновників застосували США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram