ГоловнаПолітика

МЗС РФ засудило Кличка за заклик українців до самооборони

Росія угледіла намір опозиції розпалити ситуацію в країні

МЗС РФ засудило Кличка за заклик українців до самооборони

У Росії "дуже стурбовані прагненням опозиційних сил України ще більше загострити ситуацію в країні".

Про це 3 лютого заявили в МЗС РФ, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Один з лідерів опозиції публічно закликав українських громадян навіть створювати якісь "дружини ополчення", патрулювати вулиці і влаштовувати протестні акції біля адміністрацій в регіонах. Усе це прямо суперечить заявам про прихильність опозиції до демократії та європейських цінностей", - зазначили в російському зовнішньополітичному відомстві.

"Дивує, що такого типу провокаційні кроки робляться відразу після контактів лідерів опозиції з представниками західних держав, які відбулися днями в Мюнхені", - додали в МЗС.

"Розраховуємо, що опозиція в Україні відмовиться від погроз і ультиматумів й активізує діалог з владою з метою виходу країни з глибокої кризи в конституційному полі", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко в неділю закликав у всіх українських містах створити загони для збереження правопорядку.

"Наступний тиждень дуже важливий, нам потрібно розширювати наш другий фронт у регіонах, в областях України", - сказав він і додав: "Потрібно організувати дружини для збереження правопорядку на вулицях, щоб патрулювати вулиці і не допустити правопорушень, які організовує влада зі своїми загонами "відморожених тітушків", - сказав, зокрема, Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram