ГоловнаПолітика

У США петиція про звільнення Тимошенко набрала необхідні 100 тис. підписів

На Майдані протестують сотні тисяч людей, які хочуть бачити лідерку опозиції вільною.

У США петиція про звільнення Тимошенко набрала необхідні 100 тис. підписів
Фото: Макс Левин

Петиція з вимогою до адміністрації президента США Барака Обами сприяти негайному звільненню лідерки української опозиції Юлії Тимошенко (документ розміщено на сайті Білого дому) набрала 100 тисяч підписів, необхідні для того, щоб її розглянули та зреагували.

Про це повідомили в прес-службі Миколи Томенка.

На ранок середи, 15 січня, петицію підтримали 105235 осіб. Для розгляду адміністрацією США петиція мусила набрати 100 тисяч голосів до 19 січня 2014 року.

Як відомо, в петиції зазначено, що Юлія Тимошенко є політичним в'язнем режиму Януковича вже 2,5 року, а її арешт  Європейський суд з прав людини визнав незаконним.

"Ми закликаємо адміністрацію Обами використовувати всі законні засоби для негайного звільнення Юлії Тимошенко. Її політично мотивований вирок шокував демократичний світ. Європейські лідери, уряд США, уряд Канади та інші лідери демократичного світу висловили глибоку стурбованість із цього приводу і закликали президента Януковича звільнити Юлію Тимошенко, оскільки суд над нею був політично мотивованим", - зазначено в петиції.

Документ також наголошує , що на Майдані в Києві протестують сотні тисяч людей, які хочуть бачити лідерку опозиції вільною.

Нагадаємо, в жовтні 2011 року суд засудив Тимошенко до семи років тюремного ув'язнення з подальшою трирічною забороною займати державні посади і до відшкодування збитків на суму 190 млн доларів.

Із 30 грудня 2011 року Тимошенко відбуває покарання у виправній колонії. З 9 травня 2012 року вона проходить реабілітацію в ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" в Харкові. Окрім того, на розгляді в суді вже понад рік перебуває справа ЄЕСУ. Розгляд справи відкладається через відсутність Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram