ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Євродепутат: Україна далі ізолює себе

Ельмар Брок наразі не хоче говорити про конкретні кроки, але попереджає: "ЄС і Європарламент знайдуть правильні відповіді слушної миті".

Євродепутат: Україна далі ізолює себе
Эльмар Брок
Фото: baj.by

Головний міжнародник Європарламенту, депутат від Європейської народної партії Ельмар Брок заявив, що, не допустивши Юлію Тимошенко та Юрія Луценка до участі в парламентських виборах, українська влада могла пройти точку неповернення у відносинах з Європою.

Про це він сказав в коментарі "Тиждень.ua".

"Це неприйнятно, що Тимошенко, Луценкові й іншим опозиційним політикам на різних рівнях не дозволяють брати участь у виборах або поводяться з ними несправедливо. Політично мотивовані вироки та судові процеси руйнують шанси на вільні і чесні вибори восени", - зазначив європарламентарій.

За словами Брока, українські вибори не можуть бути розцінені як вільні, прозорі та чесні. "Це відверте порушення верховенства права і демократії. Я сподіваюся, що українська влада знайде, як повернутися до демократичних принципів", - зазначив він.

"Йдеться не тільки про випадки з Тимошенко і Луценком, а й про інші, зокрема на місцевому рівні. На жаль, ми змушені констатувати, що опозиційні політики перебувають під тиском і в невигідному становищі. Вільні та чесні вибори - це не лише питання технічних процедур у день самого голосування", - зазначив європолітик.

Брок також додав: "Європарламент і Євросоюз будуть дуже уважно стежити за ситуацією в Україні. На жаль, ми змушені зазначити, що шансів на вільні та чесні вибори стає все менше. ЄС і Європарламент знайдуть правильні відповіді слушної миті. У Києві ніхто не повинен сподіватися, що все закінчиться і буде забуте після сфальсифікованих виборів".

Говорячи про невиконання Україною останньої резолюції Європарламенту, Ельмар Брок зазначив: "Українська влада все далі відступає від зазначених у резолюції рекомендацій, тим самим ізолюючи себе".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram