ГоловнаПолітика

Сьогодні депутати візьмуться за ЗВТ із СНД

Верховна Рада відкриється на позачергову сесію

Сьогодні депутати візьмуться за ЗВТ із СНД
Фото: Макс Левин

Сьогодні розпочне роботу позачергова сесія парламенту України, на якій народні депутати розглянуть запропонований Президентом Віктором Януковичем законопроект про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД.

Про це йдеться в порядку денному парламенту.

Почати засідання планують із розгляду кадрових питань, які належать до компетенції Ради, при цьому їх перелік не уточнюють.

Потім депутати приступлять до проектів постанов, внесених у порядку, передбаченому статтею 48 регламенту. Згідно з цією статтею, Рада може розглянути пропозиції депутатів про скасування раніше затверджених законів, якщо, на думку парламентаріїв, їх було ухвалено з порушенням процедури.

Як відомо, 3 липня парламент затвердив закон про засади державної мовної політики, але низка депутатів, у тому числі голова Ради Володимир Литвин, заявили про допущені під час голосування за нього порушення регламенту.

Крім цього, на порядку денному позачергової сесії законопроекти про внесення змін до державного бюджету: про збільшення розміру держгарантій у 2,6 разу до 39,3 млрд гривень для кредитування агропромислового комплексу 2012 року (№ 11034) і про держгарантії в 29,5 млрд гривень за планованим кредитом Держбанку розвитку Китаю на заміщення газу вугіллям (№ 11025).

Після змін до бюджету буде розглянуто питання ратифікації угоди про зону вільної торгівлі.

Потім депутати розглянуть проекти про встановлення підприємствам з інвестпроектами в пріоритетних галузях 0% податку на прибуток у 2013-2017 роках (№ 11028), а також зміни до закону про іпотечні облігації.

Нагадаємо, позачергова сесія Ради відбудеться з ініціативи 157 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram