ГоловнаПолітика

Янукович схвалив соцвиплати військовослужбовцям у разі їхньої інвалідності або смерті

13 березня відповідний закон ухвалила Верховна Рада.

Янукович схвалив соцвиплати військовослужбовцям у разі їхньої інвалідності або смерті
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5040-VI "Про внесення змін до деяких законів України з питань соціального захисту військовослужбовців".

Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Нагадаємо, Верховна Рада України 13 березня ц.р. ухвалила в першому читанні за основу законопроект №7277 від 21 жовтня 2010 р. про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, виплати одноразової грошової допомоги в разі їхньої загибелі (смерті), встановлення їм інвалідності чи виплати через часткову втрату працездатності без встановлення інвалідності.

Законопроект передбачає встановлення єдиних умов призначення грошової одноразової допомоги в разі загибелі (смерті) військовослужбовців, установлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, що дасть можливість більш ефективно й економно використовувати бюджетні кошти, які виділяють на її виплату.

Розмір такої допомоги встановлюють, спираючись на максимальний посадовий оклад за першим тарифним розрядом, установленим для військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом.

Як повідомляли раніше, 2012 року Міноборони планує побудувати 2 тис. квартир для військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram