ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Синод УПЦ МП скасував постанови, ухвалені без митрополита

Предстоятель Володимир повернувся на посаду після хвороби.

Синод УПЦ МП скасував постанови, ухвалені без митрополита
Фото: Макс Левин

Митрополит Володимир повернувся до виконання обов'язків предстоятеля УПЦ МП, Синод скасував чимало спірних рішень, ухвалених за відсутності настоятеля.

У вівторок, 8 травня, вперше за час хвороби митрополита Володимира (Сабодана) відбулося засідання Священного синоду Української православної церкви Московського патріархату під головуванням предстоятеля.

Згідно з журналом №24 засідання синоду від 8 травня, який опубліковано на офіційному сайті УПЦ МП, у зв'язку з тим, що митрополит Володимир повернувся до виконання обов'язків предстоятеля, вирішено призупинити чинність постанов синоду, затверджених за відсутності глави УПЦ МП.

Зокрема, йдеться про рішення від 23 грудня 2011 року щодо тимчасово головуючого на засіданнях Священного синоду УПЦ МП протягом хвороби митрополита Володимира (попередні засідання очолював митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Саввін), а також про управління Київською єпархією, Києво-Печерської Лаврою, Київськими духовними школами та ін.

Окрім того, призупинено рішення від 26 січня цього року про тимчасове управління Київською єпархією (ці функції тимчасово доручили намісникові Києво-Печерської Лаври, митрополиту Вишгородському та Чорнобильському Павлові (Лебедю).

Синод на засіданні у вівторок також ухвалив кадрові рішення щодо посади керуючого справами УПЦ МП. Зокрема, ректора Київських духовних академії та семінарії архієпископа Бориспільського Антонія звільнено з посади голови відділу зовнішніх церковних зв'язків і призначено керуючим справами УПЦ МП. Своєю чергою, архієпископа Білоцерківського і Богуславського Митрофана, який займав посаду керуючого справами, звільнено із цієї посади і затверджено головою ВЗЦЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram