ГоловнаПолітика

"Людина, яка їсть більше, ніж їй треба, обкрадає країну і Путіна зокрема…"

У Росії випробовують пропаганду нового типу

"Людина, яка їсть більше, ніж їй треба, обкрадає країну і Путіна зокрема…"

На інноваційному молодіжному форумі „Селігер-2010”, який уже кілька років проходить біля однойменного озера в Тверській області, мала місце акція „Біжи за мною”. Цей форум проводиться за ініціативою молодіжного руху „Наші” і являє собою щось на зразок величезного табору для молоді, яка презентує там свої концептуальні проекти для поліпшення країни і має шанс отримати фінансування для їх реалізації.

Фото: nashi.su

Так, „Біжи за мною” мав на меті популяризацію здорового способу життя. Як повідомляла на своєму блозі прес-секретар „Наших” Крістіна Потупчік, учасники займалися різними видами спорту, слухали лекції дієтологів і всі разом схудли із 10428 до 8350 кілограмів. У проекті брали участь понад 150 осіб. Що може бути поганого в такій чудовій ідеї?

„Людина, яка їсть більше, ніж їй треба, обкрадає країну і Путіна зокрема. Путін може все, але не може схуднути за окремо взяту людину”, – ці слова належать керівникові російського федерального агентства у справах молоді і за сумісництвом лідера молодіжного руху „Наші” Василеві Якеменку. Він виклав відео з цими своїми міркування в Інтернеті. Він заявив також, що товста людина неефективна, як і підприємство, котре „витрачає більше, ніж треба, не важливо чого – електрики, наприклад”.

Такі настанови добродій Якеменко дає у відеоролику товстунові Нікіті Італьянцеву. Цей молодий чоловік свого часу створив жартівливу партію товстунів і не збирався худнути. Але після розмови з лідером руху „Наші” усвідомив свою помилку і, взявши участь у проекті, найнесподіванішим чином перетворився на худорлявого мачо . Після успіху проекту „Біжи за мною” Якименко ініціював програму „Національна відповідальність”, яка ставить собі на меті духовне і фізичне вдосконалення громадян.

А Путін, який „може все”, тут до чого? Бо ж хоча здоров`я громадян і має належати до пріоритетів державної політики, але в кінцевому підсумку стежити за ним – приватна справа кожного. Одначе, з тими учасниками, хто порушував режим і їв згущенку, поводилися суворо – їх розглядали на загальних зборах і оголошували їм догану. Тут таки пригадується товариш Сталін, за часів якого будь-яка приватна справа могла розглядатися колективом і винуватець ризикував не лише кар’єрою, але і життям.

Можна було б припустити, що Путіна сюди прив’язали штучно і помилково й не дуже звертати увагу на цей епізод. Але на цьому ж „Селігері-2010” сталася ще одна подія. Там організували галерею фашистів. На спеціальні палі були посаджені портрети деяких балтійських політиків, певна річ, Ющенко із Саакашвілі – вони мали на голові фашистські шоломи і над головою свастику. Але серед звичних в такому образі політичних діячів інших країн містився портрет 82-річної правозахисниці Людмили Алєксеєвої. Легендарної жінки, яка свого часу була репресована комуністичним режимом. Вона і сьогодні активна і продовжує боротися з утисками прав громадян Російської Федерації. Записувати її до фашистів – це просто вершина цинізму.

Фото: 2.bp.blogspot.com

Тож, виглядає, що за балачками про інноваційність форуму „Селігер” стоїть звичайнісіньке прагнення промити молодим людям мозок і виховати такий собі путінюгенд, який би розвішував ярлики і боровся проти „ворогів Росії”. .Власне, сама організація „Наші” створювалася 2005 року саме для захисту Путіна від нападок різноманітних недоброзичливців. Отож, і захищає його від усіх неблагонадійних, котрі можуть завдати шкоди самому Путіну і величі Росії – від Алексеєвої аж до товстунів. А на „Селігері” це все відбувається під недремним оком Путіна і Медведєва – їхні портрети висять у таборі на кожному кроці.

П.С . От редакции

Тематические рефлексии известного российского публициста Дмитрия Быкова «— Ты ограбил Путина, как каждый, кто в России слишком много ест!

Эта фраза горестно итожит развлеченья селигерских масс:

— Путин может все. Но он не может похудеть за каждого из нас.» - читайте тут

Юрій ЛукановЮрій Луканов, серйозниий журналіст, який часто валяє дурня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram