ГоловнаЕкономікаБізнес

Податкова арештувала рахунки ТОВ "Вісті Мас-Медіа" та його директора Ігоря Гужви

Кошти надходили нібито від структур, прямо пов'язаних із Сергієм Курченком

Податкова арештувала рахунки ТОВ "Вісті Мас-Медіа" та його директора Ігоря Гужви
Игорь Гужва собственноручно раздает первый номер "Вестей" возле м. Крещатик
Фото: www.mediabusiness.com.ua

Підрозділ податкової міліції Міністерства доходів і зборів України спільно з Держфінмоніторингом України заблокував рахунки ТОВ "Вісті Мас-Медіа" і директора зазначеного товариства Ігоря Гужви.

Про це 22 травня повідомляє "Телекритика" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Зазначені заходи здійснено в рамках кримінального провадження про вчинення правопорушень групою юридичних і фізичних осіб за статтями Кримінального кодексу України 212, ч.3 "Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)", 205, ч.2 "Фіктивне підприємництво" і 209, ч.3 "Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом".

Досудовим розслідуванням встановлено, що на рахунок ТОВ "Вісті Мас-Медіа" від фіктивного підприємства надійшли 93,6 млн грн, які надалі були легалізовані. Крім того, виявлено, що в схемі легалізації грошових коштів використовувалися особисті рахунки директора ТОВ "Вісті Мас-Медіа" Ігоря Гужви.

За словами джерела, на рахунок Ігоря Гужви зараховано кошти від кількох компаній як оплата сумнівних цінних паперів на загальну суму 277,8 млн грн. Частина отриманих коштів - 54,1 млн грн - була знята готівкою. У Гужви нібито немає задекларованих доходів для проведення таких операцій.

Нагадаємо, відповідальність за вказані правопорушення передбачає, згідно з ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України, штраф від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна; ч.2 ст.205 - штраф від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; ч.3 ст.209 - позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.

Кошти надходили нібито від структур, прямо пов'язаних з Сергієм Курченком.

Нагадаємо, нещодавно, у травні 2014-го, Служба безпеки України заявила, що викрила факти безпосередньої причетності Сергія Курченка до реалізації злочинних механізмів придбання на користь фінансово-промислової групи СЕПЕК (ВЕТЕК) медіа-холдингу UMH group (ТОВ "Український медіа-холдинг").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram