ГоловнаЕкономікаДержава

Самопроголошена влада Криму ліквідує порти Феодосії та Євпаторії

Схеми територіального планування Криму представлять на затвердження уряду РФ до 1 червня

Самопроголошена влада Криму ліквідує порти Феодосії та Євпаторії
Рустам Темиргалиев

Кримські порти Феодосії та Євпаторії, розташовані в межах міста, припинять існування. Про це в четвер, 15 травня, повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови нелегітимного Радміну Криму Рустам Теміргалієв.

За його словами, зараз самопроголошена влада Криму закінчує підготовку проекту схеми територіального планування регіону.

"Наведу деякі цікаві деталі транспортної частини проекту: порти Феодосії та Євпаторії, розташовані в межах міста, поступово припинять своє існування; Сімферополь і Феодосія отримають додаткові кільцеві дороги; Сімферополь і Керч будуть з'єднані прямою залізницею (зараз через Джанкой); заплановано будівництво сучасної траси Ялта - Алушта - Феодосія; новий термінал аеропорту Сімферополь з'єднають із містом залізницею "Аероекспрес", - написав Теміргалієв.

Терміргалієв також заявив, що 1 червня завершений план представлять на затвердження уряду Росії. "Проект схеми територіального планування Криму практично готовий", - зазначив Теміргалієв, додавши, що "Крим нарешті отримав системний проект розвитку".

Нагадаємо, 18 березня 2014 року самопроголошене керівництво Криму і президент РФ Володимир Путін підписали угоду про входження півострова до складу Росії на правах суб'єкта федерації. Севастополь увійшов до складу РФ як окремий суб'єкт.

У Криму розташовано сім морських портів: Керченський морський торговий порт, Керченський морський рибний порт, Феодосійський морський торговий порт, Ялтинський морський торговий порт, Севастопольський морський торговий порт, Севастопольський морський рибний порт, Євпаторійський морський торговий порт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram