ГоловнаЕкономікаБізнес

Франція скоротить держслужбовців

Уряд Франції готує бюджет на 2013-2015 роки.

Франція скоротить держслужбовців
Фото: EPA/UPG

Уряд Франції готує новий бюджетний план на 2013-2015 роки, який передбачає скорочення кількості робочих місць у держсекторі на 2,5%, повідомляють "Вести" з посиланням на Le Figaro.

Планують, що скорочення торкнуться всіх сфер, окрім таких пріоритетних напрямів, як медицина, судочинство та правоохоронні органи, зазначає видання. Тут кількість зайнятих збільшиться за найближчі 5 років на 60 тис. осіб.

Скорочення торкнуться всіх сфер, окрім медицини, судочинства і правоохоронних органів.

Уряд найматиме лише одного нового працівника замість трьох держслужбовців, які вийшли на пенсію. Міністерства також зобов'яжуть знизити витрати на автомобільний парк, оренду приміщень і покупку офісного приладдя. 2013 року витрати за цими статтями повинні зменшити на 10%, 2014-2015 рр. - ще на 3% щорічно.

Після того, як прем'єр-міністр Жан-Марк Еро розробить попередній план бюджету, документ буде розглянуто в Міністерстві фінансів, після чого уряд затвердить наприкінці липня. Радше за все, під ніж підуть програми дотацій фермерам і заходи з підтримки образотворчих мистецтв.

За підрахунками Міністерства фінансів Франції, дефіцит держбюджету 2012 року сягне 5% і 4,2% 2013-го, що значно вище за рівень у 3%, вказаний у пакті про стабільність і зростання в Європі.

На відео: Останні вибори до парламенту Франції виграли соціалісти. Колись вони вже привели до влади свого президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram