ГоловнаЕкономікаБізнес

Різке зниження цін на бензин не реальне, - експерт

Цьому завадить ініціатива влади.

Різке зниження цін на бензин не реальне, - експерт
Сергей Куюн
Фото: glavcom.ua

Різко знизити роздрібні ціни на бензин на 70 копійок, що рекомендують зробити заправкам, не реально через введення "плаваючого" акцизу на бензин.

"Зниження цін на бензин на 60-70 коп. найближчим часом не реальне, найближчим часом очікується набуття чинності закону про "плаваючу" ставку, податки на оплату будуть підвищувати. Ми очікували зниження цін на бензин А-95 до 10,50-10,60 грн/л у червні, але через те, що буде підвищення податків, цього не сталося... Ми очікуємо здешевлення, але поступового", - говорить генеральний директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

Нагадаємо, експертно-аналітична група з ринку нафти і нафтопродуктів рекомендувала заправкам знизити ціни на бензини на 70 коп. за літр, а на дизельне паливо - на 60 коп. Чиновники вважають, що ціна на пальне на вітчизняних АЗС падає значно повільніше, ніж це відбувається в Європі.

Законопроект про

"плаваючий" акциз на бензин, запропонований Кабміном, Верховна Рада схвалила в середині травня. Згідно з ним, акцизи переглядатимуть щодекадно, якщо середні котирування Brent на торгах у Лондоні за декаду або перевищили 125 доларів/барель, або опустилися нижче за 105 доларів/барель. Зараз нафтою торгують навіть нижче за 100 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram