ГоловнаПолітика

Нацрада перевірить "Радио Вести" через інтерв'ю з Азаровим

У висловлюваннях екс-прем'єра вбачають ознаки сепаратизму і розпалювання міжнаціональної ворожнечі

Нацрада перевірить "Радио Вести" через інтерв'ю з Азаровим
Фото: EPA/UPG

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку столичної редакції "Радио Вести", а саме ТОВ "ТРК "Дивосвіт", яке володіє ліцензією в Києві.

Про це повідомляє "Детектор медіа".

Підставою для перевірки стало інтерв'ю з колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

У висловлюваннях Азарова Нацрада вбачає ознаки сепаратизму, посягання на територіальну цілісність України і розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Зокрема, представників відомства насторожили такі його слова: "Я вважаю, що це (АТО) каральна операція проти населення Донбасу, який не визнав збройний переворот у столиці України, у Києві. Точно так само населення Криму не визнало переворот. І якби не було перевороту, то не було б подій на Донбасі, і не було б відокремлення Криму. Це абсолютно очевидно".

На думку Нацради, в інтерв'ю є ознаки порушення Закону України "Про телебачення і радіомовлення" та закону "Про інформацію", а також Кримінального кодексу.

Генеральний продюсер "Радио Вести" Юлія Литвиненко зазначила, що інтерв'ю вийшло "дуже гострим", а слухач може зробити висновки про те, якою людиною є колишній прем'єр. Втім, члени Нацради заявили, що інтерв'ю не слухали і оцінять його зміст під час перевірки. На питання про власника "Радио Вести" і неофіційну інформацію про те, що радіостанцією володіє колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко, Литвиненко відповіла, що кінцевим бенефіціарним власником є Тетяна Александрова, громадянка України.

Нагадаємо, в січні 2015 року Нацрада перевіряла "Радио Вести" через інтерв'ю з екс-заступником голови Адміністрації президента Андрієм Портновимм.

У березні 2016 року Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну російському телеведучому Отару Кушанашвілі, який мав працювати на "Радио Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram